vrijdag 26 augustus 2016

Bibliothecarissenoverleg op vrijdag 23 september 2016 in Genk

Stedelijke Openbare Bibliotheek Genk
T. 089-65 35 35


De Bibliotheekvereniging Limburg organiseert i.s.m. het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken op vrijdag 23 september 2016 het derde overleg van bibliothecarissen voor 2016.

AGENDA

08.45u. Ontvangst

09.00u. Welkom,  mededelingen BVL en PSLB

09.15u. Voorstelling KJV 

In september start er een nieuw leesjaar van de KJV (Kinder- & Jeugdjury Vlaanderen). Deze jury voor jeugdliteratuur bestaat al sinds 1981 onder de naam KJJ. In Limburg volgden de bibliotheken al snel een eigen koers met de KJL (Kinder- & Jeugdjury Limburg). Nieuwe pogingen om samen te werken met KJJ resulteerden in 1998 in een samensmelting tot KJV, maar Limburg scheurde zich al snel terug af. Het succesverhaal van KJL hield stand tot in 2003.  Toen was het tijd voor vernieuwing en die kwam er met Lees 17.

Ondertussen zijn we alweer dertien jaar verder. Een frisse wind is dus welkom. KJV staat klaar om de samenwerking met Limburg nieuw leven in te blazen. De bibliotheek van Genk hebben ze al kunnen overtuigen van de meerwaarde. Stappen de andere Limburgse bibliotheken ook in vanaf leesjaar 2017-2018?

10.15u. Feedback over bevraging muziekcollecties in Limburgse bibliotheken

10.30u Pauze

10.45u: Presentatie ingediende projecten Cultuurconnect

In januari lanceerde Cultuurconnect een oproep aan lokale cultuurprofessionals om digitale projectideeën in te dienen. Er kwamen maar liefst 99 reacties van bibliotheken, cultuur- & gemeenschapscentra en cultuur- & vrijetijdsdiensten.  Bekijk HIER de filmpjes waarin een aantal bibliothecarissen en andere professionals hun ambities kort en krachtig weergeven.

Hoe gaat het nu verder? Welke projectideeën worden ondersteund en verder uitgerold? En wat gebeurt er met de ideeën die niet weerhouden zijn? We vernemen de actuele stand van zaken.

 


12.00u: Einde
 
Bibliotheekmedewerkers die bezig zijn met de materie zijn ook van harte welkom op het overleg.
Meld je aanwezigheid (met opgave van het aantal personen)  vóór 20 september 2016 bij karla.degreeve@maaseik.be.

Graag ontvangen wij eveneens een seintje als je niet aanwezig kan zijn. Dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten